UPISI

Upis u prvi razred školske godine 2018./2019. su u tijeku.

Nezadovoljni ste školom u koju ste trenutno upisani? Pređite u našu školu gdje će te se moći razvijati u željenom smjeru.

Kontaktirajte nas putem e-pošte ili na telefon 042/330-385 te mobitel  098/284-948 ili 091/524-2762.

Terenska nastava u Istri

19 Listopada 2015

U srijedu, 7. listopada 2015. godine, učenici Privatne varaždinske gimnazije s pravom javnosti uputili su se na terensku nastavu. S obrazovnim su ciljem posjetili Istru, najveći hrvatski poluotok.

Putovanje je započelo u 5 sati i 30 minuta, a dočekalo nas je tmurno kišovito vrijeme. Cijelim je putem do Roča prevladavala tmurna atmosfera, no dolaskom na naše odredište, stiglo je i lijepo vrijeme. Prva stajališta bila su grad Roč i najmanji grad na svijetu, Hum. Putujući od Roča do Huma posjetili smo i Aleju glagoljaša, sastavljenu od deset kamenih obilježja posvećenih glagoljašima i glagoljici. Nakon razgledavanja gradova i održanih seminara, uputili smo se prema Motovunu, gradiću prepunom zelenila koji se nalazi uz dolinu rijeke Mirne. Motovun je poznat po Motovunskom filmskom festivalu, što smo naučili iz održanih seminarskih radova. Nakon razgledavanja krenuli smo dalje, prema jami Baredine. Uz odličnu tjelovježbu, naučili smo ponešto o stalagmitima i stalaktitima te specifičnim vrstama stijena. Nastavljajući dalje stigli smo do zvjezdarnice u Višnjanu. Meteori, asteroidi i svemir – već stečeno znanje proširili smo zanimljivim predavanjem poznatog hrvatskog astronoma Korada Korlevića. Nakon toga je uslijedio put natrag, prema Varaždinu.

Istra nas je oduševila brojnim prirodnim ljepotama te svojim kulturnim i povijesnim blagom. Terenska nastava je svim učenicima bila širenje vidika u pogledu znanja i kulture. S velikim isčekivanjem, veslimo se sljedećoj terenskoj nastavi i stjecanju novih znanja.

Kako nam je bilo u Istri pogledajte u fotogaleriji.

Tekst je napisala Lana Gavranović, učenica 3.a.

Ostavite komentar

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna. Upotreba HTML koda nije dozvoljena.

Javite nam se

PRIVATNA VARAŽDINSKA GIMNAZIJA s pravom javnosti

  • Adresa: Stanka Vraza 37, 42000 Varaždin
  • Tel: +385 42 330 385
  • E-mail: gimnazija@skola-ziger.hr
  • Ravnatelj: Maja Fatiga, prof.

Što naši roditelji kažu o nama

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…