UPISI

Upis u prvi razred školske godine 2018./2019. su u tijeku.

Nezadovoljni ste školom u koju ste trenutno upisani? Pređite u našu školu gdje će te se moći razvijati u željenom smjeru.

Kontaktirajte nas putem e-pošte ili na telefon 042/330-385 te mobitel  098/284-948 ili 091/524-2762.

Posjet izložbi Orijenta(liza)cija.

13 Ožujka 2017

Učenici 4. a razreda posjetili su u četvrtak, 9. ožujka izložbu Matka Vekića „Orijenta(liza)cija“ u palači Sermage.

Izložba je organizirana u suradnji Gradskog muzeja Varaždin i Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, a sastoji se od ciklusa slika iz dvije tematske cjeline – Džihad i Maska slike božje.

Ovim djelima umjetnik propituje pojedina obilježja istočnjačke civilizacije te nas tjera na promišljanje i traženje vlastitog tumačenja ili orijentacije. Otud igra riječi u nazivu izložbe Orijenta(liza)cija.

Matko Vekić je rođen 1970. u Zagrebu, diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1995. godine te se usavršavao u Japanu, Turskoj i Indiji. Priredio je velik broj samostalnih izložbi, bio je sudionik likovnih kolonija u Hrvatskoj i inozemstvu te je više puta nagrađivan.

Umjetnik se izražava u slikarstvu, tradicionalnom mediju u kojem biranjem velikih formata, prigušene palete, potezima s obilježjima enformela te korištenjem valjka, slikarske lopatice i otiskivanjem šablona stvara vrlo ekspresivna djela koja ostavljaju utisak na promatrača. To su primijetili i naši učenici koji su odmah istaknuli da ih djela podsjećaju na primjere neoekspresionizma i enformela.

A što su učenici komentirali o izložbi?

„Slike su vrlo impresivne, velika platna ostavljaju snažan dojam na promatrača“ - rekao je Karlo

„Teme potiču na razmišljanje. Žene prekrivaju lica, a tijela su otkrivena, pitamo se o odnosu prema ženama.“ - zaključio je Vedran

„Žene prekrivaju lica rukama, na manjim djelima su portreti, ali isto ne vidimo lica jer su sakrivena iza maski, pitamo se zašto.“ - muči Lauru

 

Ostavite komentar

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna. Upotreba HTML koda nije dozvoljena.

Javite nam se

PRIVATNA VARAŽDINSKA GIMNAZIJA s pravom javnosti

  • Adresa: Stanka Vraza 37, 42000 Varaždin
  • Tel: +385 42 330 385
  • E-mail: gimnazija@skola-ziger.hr
  • Ravnatelj: Maja Fatiga, prof.

Što naši roditelji kažu o nama

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…