UPISI

Dobrodošli u našu školu!

Kad planirate svoju budućnost, odaberite školu i program koji vam pruža najšire mogućnosti.

Želite više od škole? Imate veće ambicije? Mi smo otvoreni i za one koji su drugačiji, posebni, koji se bave sportom, glazbom, glumom... Upišite našu školu i moći ćete se razvijati u željenom smjeru.

Kontaktirajte nas putem e-pošte, telefonom na 042/330-385, 098/284-948 ili 091/524-2762.

Posjetite nas subotom između 10.00 i 12.00

Detaljne informacije i o postupku upisa pročitajte ovdje.

 

Svjetski dana umjetnika

17 Travnja 2017

U školi smo obilježili Svjetski dan umjetnika koji se obilježava svake godine 15. travnja.

Međunarodna udruga likovnih umjetnosti (WAA) odabrala je datum 15. travanj u čast slavnog Leonarda da Vincija koji je rođen tog datuma 1452. g. u selu Anchiano kraj mjesta Vinci u Italiji.

Bilo je mnoštvo razloga da se odabere upravo Leonardov rođendan za obilježavanje Svjetskog dana umjetnika: on sam je jedan od najpoznatijih umjetnika svih vremena, naslikao je vjerojatno najslavniju sliku u povijesti umjetnosti, a bio je i pravi primjer renesansnog čovjeka koji se zanima za različita područja – medicinu, matematiku, astronomiju, arhitekturu, slikarstvo, glazbu i druga. Poznat je i po svojim brojnim izumima – padobran, helikopter i tenk su samo neki primjeri.

Naši učenici su za svoje kreativno izražavanje nadahnuće pronašli u njegovom najpoznatijem slikarskom djelu, Mona Lisi. Radili su rekompoziciju Mona Lise u tehnikama kolaža i mozaika pa se na taj način ova poznata dama zagonetnog osmijeha pokazala u novom svjetlu.

 

Ostavite komentar

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna. Upotreba HTML koda nije dozvoljena.

Javite nam se

PRIVATNA VARAŽDINSKA GIMNAZIJA s pravom javnosti

  • Adresa: Stanka Vraza 37, 42000 Varaždin
  • Tel: +385 42 330 385
  • E-mail: gimnazija@skola-ziger.hr
  • Ravnatelj: Maja Fatiga, prof.

Što naši roditelji kažu o nama

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…