UPISI

Kod nas ste uvijek dobrodošli.

Planirajte svoju budućnost, upišite našu školu. Ona je najbolja za vas.

Nezadovoljni ste školom u koju ste trenutno upisani? Pređite u našu školu gdje će te se moći razvijati u željenom smjeru.

Kontaktirajte nas putem e-pošte ili na telefon 042/330-385 te mobitel  098/284-948 ili 091/524-2762.

Terenska nastava na Krku

16 Listopada 2017

Prvog su se petka u listopadu učenici Privatne varaždinske gimnazije s pravom javnosti, u pratnji svojih razrednika, uputili na jednodnevnu terensku nastavu na otok Krk.

Glavni je cilj bilo upoznavanje temelja hrvatske glagoljaške pismenosti, biološke i geografske posebnosti otoka Krka te njegove povijesti. Iako nas je cijelim putem pratila kiša, sigurno smo u jutarnjim satima stigli u Jurandvor. U Crkvi svete Lucije prisjetili smo se važnosti Bašćanske ploče za hrvatsku povijest i kulturu te širenje pismenosti u Hrvata. Jedno od najvećih uzbuđenja terenske nastave zasigurno je bila plovidba brodom do otoka Košljuna. Hladnoća, vjetar i uznemireno more nisu nas zaustavili da posjetimo franjevački samostan Navještenja Marijina te muzej s arheološkom, prirodoslovnom i etnografskom zbirkom. Učenici su bili oduševljeni prikazima neobičnih životinja, koralja, odjevnih predmeta i novčanica iz različitih razdoblja. Poslijepodne smo proveli šećući kišnim gradom Krkom upoznavajući njegove znamenitosti.

Slike s terenske su u galeriji.

Ostavite komentar

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna. Upotreba HTML koda nije dozvoljena.

Javite nam se

PRIVATNA VARAŽDINSKA GIMNAZIJA s pravom javnosti

  • Adresa: Stanka Vraza 37, 42000 Varaždin
  • Tel: +385 42 330 385
  • E-mail: gimnazija@skola-ziger.hr
  • Ravnatelj: Maja Fatiga, prof.

Što naši roditelji kažu o nama

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…