UPISI

Dobrodošli u našu školu!

Kad planirate svoju budućnost, odaberite školu i program koji vam pruža najšire mogućnosti.

Želite više od škole? Imate veće ambicije? Mi smo otvoreni i za one koji su drugačiji, posebni, koji se bave sportom, glazbom, glumom... Upišite našu školu i moći ćete se razvijati u željenom smjeru.

Kontaktirajte nas putem e-pošte, telefonom na 042/330-385, 098/284-948 ili 091/524-2762.

Posjetite nas subotom između 10.00 i 12.00

Detaljne informacije i o postupku upisa pročitajte ovdje.

 

Dan otvorenih vrata

20 Veljače 2018

U subotu, 17.veljače 2018. u „Gimnaziji Žiger“ održan je dan otvorenih vrata.  Još jednom „Privatna varaždinska gimnazija“ zauzela je svoj dio pozornice i otvorila se svojim budućim učenicima.

„Mnogo naših sugrađana ne zna da u Varaždinu djeluje „Privatna varaždinska gimnazija s pravom javnosti“ već 14 godina. Svi znaju za „Školu stranih jezika – Žiger“ u ulici Stanka Vraza 37, a malo ih je koji znaju za „Gimnaziju Žiger“, kako nas odmilja zovu naši učenici i roditelji“ – kaže profesorica Irena Žiger koja je osnovala „Školu stranih jezika – Žiger“ i „Privatnu varaždinsku gimnaziju“. „Nalazimo se i djelujemo u istoj zgradi. Za razliku od škole stranih jezika, „Gimnazija Žiger“ je mala, kompaktna škola koja,  inspirirana potrebama svojih učenika i u pozitivnom međuodnosu učenika i profesora neprestano crpi svoju snagu i kvalitetu, dokazujući da se do uspjeha može doći na lakši, vedriji način nego što je to uobičajeno misliti. Škola smo koja svakom učeniku pruža individualizirani pristup u nastavi, uvažavajući osobne razlike i potrebe, te razvija vještine i znanja kojima se u drugim školama ne poklanja pažnja, primjerice – vještine javnog govorenja, debate, gledanja filma kao umjetničkog ostvarenja, razvijanja analitičkog i kritičkog razmišljanja, osmišljavanja projekata, korištenja stečenog znanja u praktičnim situacijama.“ – nadodaje profesorica Žiger.

U vedroj atmosferi i ozračju na danu otvorenih vrata, učenici osnovnih, ali i srednjih škola, njihovi roditelji i prijatelji mogli su upoznati program rada Gimnazije, nastavnike škole te sadašnje i bivše učenike. Iz prve ruke vidjeli su jedan praktični pokus na nastavi Biologije te tko je bolji u debati koju uvježbavaju kroz nastavu Govorništva. Mogli su pokazati opće znanje i kulturu na zanimljivom i poučnom kvizu te osvojiti nagrade, a pritom se koristiti najsuvremenijom tehnologijom u nastavi. Da nastava Povijesti nisu samo puke činjenice i godine, nego zanimljiva priča puna artefakata iz svih dijelova svijeta i povijesnih razdoblja, dočarao je profesor povijesti.

Ovaj ugodan doživljaj subotnjeg jutra želimo ponoviti te za vas ponovno otvaramo svoja vrata u subotu, 10. ožujka 2018. u 10.00 sati. Iskoristite priliku i dođite nas upoznati, poručuju iz „Gimnazije Žiger.“

 

 

 

Ostavite komentar

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna. Upotreba HTML koda nije dozvoljena.

Javite nam se

PRIVATNA VARAŽDINSKA GIMNAZIJA s pravom javnosti

  • Adresa: Stanka Vraza 37, 42000 Varaždin
  • Tel: +385 42 330 385
  • E-mail: gimnazija@skola-ziger.hr
  • Ravnatelj: Maja Fatiga, prof.

Što naši roditelji kažu o nama

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…