UPISI

Dobrodošli u našu školu!

Kad planirate svoju budućnost, odaberite školu i program koji vam pruža najšire mogućnosti.

Želite više od škole? Imate veće ambicije? Mi smo otvoreni i za one koji su drugačiji, posebni, koji se bave sportom, glazbom, glumom... Upišite našu školu i moći ćete se razvijati u željenom smjeru.

Kontaktirajte nas putem e-pošte, telefonom na 042/330-385, 098/284-948 ili 091/524-2762.

Posjetite nas subotom između 10.00 i 12.00

Detaljne informacije i o postupku upisa pročitajte ovdje.

 

Dođite na Dan otvorenih vrata

08 Ožujka 2018

Privatna varaždinska gimnazija odnosno Gimnazija Žiger otvara svoja vrata svim zainteresiranim učenicima i njihovim roditeljima u subotu, 10. ožujka u 10.00 sati. Za Dan otvorenih vrata profesori i učenici pripremili su niz interesantnih aktivnosti kojima će ilustrirati program škole i način rada. Nećemo otkrivati cijeli sadržaj no to će biti jedno ugodno subotnje prijepodne uz druženje, razgled škole, osvježenje i razgovor. Pozvani su svi koji su zainteresirani za rad ove škole, a posebno učenici osmih razreda osnovne škole.

Gimnazija Žiger posljednjih je dana posebno aktivna na nekoliko područja. Užurbano se vrše posljednje pripreme za doček projektnih partnera iz pet europskih zemalja: Italije, Rumunjske, Cipra, Španjolske i Makedonije. Pet dana njihovog boravka uključit će cijeli niz aktivnosti, od upoznavanja karakteristike naše zemlje, županije, grada i Gimnazije Žiger te osoba značajnih tijekom povijesti i znanstvenog života Hrvatske; promatranje nastave u Gimnaziji Žiger kao uzornog modela suvremene nastave koji uključuje komunikaciju, kritičko razmišljanje i naravno, dvojezičnu nastavu. Neizostavna će biti i izvedba Love Is for Everyone koju će izvesti učenici Gimnazije Žiger na engleskom jeziku, autorice prof. Nede Njegač.  

U sklopu programa škole spajanja teoretskog učeničkog znanja s praksom iz privrede, u srijedu, 7. ožujka za učenike škole 'dovedena' je najveća hrvatska tvrtka – proizvođač hrane, Podravka. Preciznije, dr. sc. Jasmina Ranilović, direktorica Centra za istraživanje i razvoj Podravke održala je posebno inspirativno izlaganje za učenike škole ne samo o Podravki kao tvrtki, njenoj povijesti, veličini, geografskoj rasprostranjenosti i asortimanu proizvoda, već je posebno interesantan bio dio izlaganja koji se odnosi na zdravu hranu tj. na informacije po kojima možemo prepoznati zdravu hranu. Što treba gledati na proizvodu? Atraktivnost ambalaže? Cijenu? Količinu? Zemlju porijekla? Ili možda onu malu etiketu na poleđini proizvoda? Znamo li je čitati? Koje su vrijednosti važne? Koji su sastojci štetni? Učenici gimnazije Žiger također su shvatili da se u Podravci traže vrhunski stručnjaci, a tamo i nastaju vrhunski stručnjaci. Malo tko ne bi htio biti dijelom vrhunskog tima u Centru za istraživanje i razvoj, koji je zasigurno najveći najbolji centar takve vrste u široj regiji.

 

Ostavite komentar

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna. Upotreba HTML koda nije dozvoljena.

Javite nam se

PRIVATNA VARAŽDINSKA GIMNAZIJA s pravom javnosti

  • Adresa: Stanka Vraza 37, 42000 Varaždin
  • Tel: +385 42 330 385
  • E-mail: gimnazija@skola-ziger.hr
  • Ravnatelj: Maja Fatiga, prof.

Što naši roditelji kažu o nama

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…