UPISI

Dobrodošli u našu školu!

Kad planirate svoju budućnost, odaberite školu i program koji vam pruža najšire mogućnosti.

Želite više od škole? Imate veće ambicije? Mi smo otvoreni i za one koji su drugačiji, posebni, koji se bave sportom, glazbom, glumom... Upišite našu školu i moći ćete se razvijati u željenom smjeru.

Kontaktirajte nas putem e-pošte, telefonom na 042/330-385, 098/284-948 ili 091/524-2762.

Posjetite nas subotom između 10.00 i 12.00

Detaljne informacije i o postupku upisa pročitajte ovdje.

 

Predstavljanje Gumiimpexa

11 Veljače 2019

I ove godine nastavljamo s projektom pod nazivom „Izvan okvira četvrtak”.  To je projekt kojim želimo učenicima približiti proizvodna poduzeća našeg kraja, a ovog puta imali smo priliku upoznati poduzeće Gumiimpex.

Tadašnja „Obrtničko vulkanizerska radionica“ u vlasništvu gospodina Rudolfa Kirića otvorena je davne 1975. godine. 1990. godine registrirano je trgovačko društvo na lokaciji u Ulici Pavleka Miškine gdje se poduzeće nalazi i danas. Kroz naredne godine poduzeće otvara i dograđuje nove prodajne, poslovne, skladišne, ali i proizvodne prostore, ulaže u suvremenu tehnologiju i uvodi ISO norme za kvalitetu i okoliš. 2005. godine otvoren je pogon za reciklažu guma u Slobodnoj zoni Varaždin, jedinstven takve vrste u Hrvatskoj.  2013. godine proširuju svoje djelovanje i otvaraju vulkanizerski servis u Zagrebu.

Njihova vizija „biti regionalni lider u gumarskoj branši, kroz reciklažu otpadnih guma obrađivati otpadne gume i proizvoditi korisnu sekundarnu sirovinu – gumeni granulat te finalne proizvode od gumenog granulata“ savršeno opisuje smjer u kojem se poduzeće razvija.

Zahvaljujući predavanju gospodina Tomislava Orskoruša saznali smo mnoge detalje tih projekata, ali i same djelatnosti Gumiimpexa za koje uopće nismo bili svjesni da poduzeće provodi. Pogon za reciklažu otpadnih guma jedinstven je u Hrvatskoj, ako ne i u široj regiji, koji reciklira otpadne gume cijele Hrvatske, a kapacitet mu je takav da se otpadne gume moraju i uvoziti. Reciklažom otpadnih guma  dobiva se granulat koji se koristi u građevinskim, infrastrukturnim i gospodarskim djelatnostima ili u izgradnji sportskih terena, dječjih igrališta ili centara za rehabilitaciju.

Vrijedan projekt u kojem su sudjelovali su Vrata Venecije gdje su zajedno s Brodosplitom gradili brane za obranu Venecije od poplave.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Politika tvrtke je takva da koristi obnovljive izvore energije kao sirovinu te brine i ulaže u okoliš. Također posjeduju i kemijski laboratorij za vlastita istraživanja vezana uz kvalitetu gume.

Zapošljavaju različiti profil zanimanja od vulkanizera, kemičara, CNC operatera i programera, ekonomista i sl.

Gumiimpex je renomirana tvrtka koja uspješno posluje već 44 godine te nam je iznimno drago što smo imali priliku detaljno upoznati njezine poslovne procese.

Ostavite komentar

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna. Upotreba HTML koda nije dozvoljena.

Javite nam se

PRIVATNA VARAŽDINSKA GIMNAZIJA s pravom javnosti

  • Adresa: Stanka Vraza 37, 42000 Varaždin
  • Tel: +385 42 330 385
  • E-mail: gimnazija@skola-ziger.hr
  • Ravnatelj: Maja Fatiga, prof.

Što naši roditelji kažu o nama

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…