UPISI

Dobrodošli u našu školu!

Kad planirate svoju budućnost, odaberite školu i program koji vam pruža najšire mogućnosti.

Želite više od škole? Imate veće ambicije? Mi smo otvoreni i za one koji su drugačiji, posebni, koji se bave sportom, glazbom, glumom... Upišite našu školu i moći ćete se razvijati u željenom smjeru.

Kontaktirajte nas putem e-pošte, telefonom na 042/330-385, 098/284-948 ili 091/524-2762.

Posjetite nas subotom između 10.00 i 12.00

Detaljne informacije i o postupku upisa pročitajte ovdje.

 

Povijest škole

Privatna varaždinska gimnazija s pravom javnosti odnosno Gimnazija Žiger, osnovana je 27. svibnja 2004. godine rješenjem Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa br. UP/I0 – 602-03/04-01/0001, URBROJ: 533-09/04-4 kao opća gimnazija.
Osnovna ideja i razlozi koji su potakli osnivanje škole bili su mogućnost pružanja kvalitetnog obrazovanja kroz fleksibilniji način rada i u povoljnijim uvjetima nego što su dotada vladali u okruženju. Vjerujemo da je moguće steći kvaliteteno obrazovanje po programu opće gimnazije uz manje stresa,  veću aktivizaciju kognitivnih i ostalih sposobnosti učenika radi stjecanja trajnog znanja, znanja koje će učeniku omogućiti ne samo upis na željeni fakultet i stjecanje profesije, već također pružiti opću obrazovanost i senzibiliziranost za kulturne i umjetničke vrijednosti uopće.

Program opće gimnazije od samog početka rada škole obogaćen je fakultativnim predmetima kao što su govorništvo, koji se realizira  tijekom sve četiri godine školovanja, a putem kojeg se učenici oboružavaju govorničkim znanjima i vještinama za sve prigode samostalnog ili grupnog govornog iskaza. 
Učenici također mogu birati  fakultativne predmete: filmska umjetnost, scenska umjetnost, medijska kultura i ekonomija koji učenicima daju priliku da se upoznaju s kulturnim filmskim naslijeđem, prateći ga žanrovski, stilski i prema režiseru, sa kazalištem kao medijem te drugim medijima. Predmet ekonomija pruža uvid u tržišno funkcioniranje, ulogu novca, banaka, management itd.

Odobrenjem nadležnog Ministarstva nastava povijesti, biologije i kemije, a uskoro i ekonomije sprovodi se dvojezično, tj. jedan  dio sata spomenutih predmeta odvija se na engleskom jeziku, sa svrhom upoznavanja učenika s najvažnijom terminologijom određene teme na engleskom jeziku.

Jedan od osnovnih preduvjeta kvalitetnog rada je rad u malim skupinama, s najviše 15 učenika. Rad u tako malim skupinama omogućuje individualni pristup učeniku, a za nastavnike također predstavlja mogućnost samomotiviranja i motiviranja učenika, koje je veoma teško postići u tradicionalnim uvjetima školovanja.

Gimnazija je smještena u prostoru Škole stranih jezika – Žiger i koristi ga u prijepodnevnim satima. Od samog početka škola je dobro i adekvatno opremljena, no neprestano se ulaže u novu opremu, nova sredstva i uređenje. Uz već postojeći kabinet s informatičkom opremom koji se također koristi za nastavu stranih jezika, informatike, fizike i matematike, u školskoj godini 2006/07. nabavljena je nova učionička oprema. Kabinet za nastavu prirodoslovnih predmeta neprestano se dodatno oprema, tako da se kompletna nastava biologije i kemije izvodi zorno, praktičnim izvođenjem pokusa.

Kako bi se velik dio nastave mogao odvijati uz pomoć multimedije, sve učionice opremljene su lap-top kompjuterima i LCD projektorima. Velik dio nastavnog programa predaje se učenicima uz pomoć moderne tehnologije, čime je  olakšanaprezentacija, čineći je zornijom i zanimljivijom, a na učenike  ima efekt lakšeg usvajanja i zapamćivanja gradiva. 

Terenska nastava predstavlja osobiti vid nastave koja se provodi svake godine. To je prilika da se nastavne jedinice nekoliko predmeta obrade na najzorniji mogući način, tj. u kontaktu s prirodom, znamenitostima, zajedničkim radom učenika pod vodstvom svojih profesora, u dobru raspoloženju.
Jedna od osobitosti naše škole je program međunarodne razmjene učenika. Iza nas je višegodišnja razmjena učenika sa Isendoorn Collegeom iz grada Warnswelda /Zutphena iz Nizozemske. Trenutno smo uključeni u neke druge međunarodne projekte.

Škola je otvorena za nove programe kako bi se zadovoljili interesi učenika. Stoga je u školskoj godini 2008/09. učenicima ponuđen još jedan predmet: ekonomija, a sve s ciljem da se kod učenika razvije interes za tržišnu orijentaciju u njihovom budućem poslu. Taj se predmet sada u potpunosti odvija na engleskom jeziku, budući da učenici u dovoljnoj mjeri vladaju engleskim jezikom .

 

U šk. g. 2008./09. otvorili smo i jezičnu gimnaziju.

U dosadašnjem radu mnogi su učenici iskazali svoja znanja i talente učestvujući na natjecanjima iz različitih predmeta kao što su napr. fizika, kemija, povijest, njemački jezik, glazbeno stvaralaštvo.  Sudjelovali su na županijskom i državnim natjecanjima.
Škola ima svoj športski klub „Gaudeamus“ koji je već sudjelovao na sportskim natjecanjima trčanja, badmintona itd.
Školske obaveze učenika  ostavljaju im dovoljno vremena da se bave onim što ih osobno interesira i za što imaju talenta, kao napr. glazba, pjevanje, slikanje, karikatura, sport. Škola im daje priliku da svoje talente pokažu javnosti i da ih ona prepozna putem koncerata, smotri, izložbi, dramskih priredbi.

Naša je želja da svi naši učenici steknu znanja na što primjereniji način te da ih jednog dana koriste na svoju dobrobit i dobrobit svih s kojima žive. 

 

Želite saznati više? Imate pitanje za nas? Kontaktirajte nas na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Nazovite nas na 042/330-385. Naši profesori i tajništvo rado će vas informirati i pomoći vam.

Javite nam se

PRIVATNA VARAŽDINSKA GIMNAZIJA s pravom javnosti

  • Adresa: Stanka Vraza 37, 42000 Varaždin
  • Tel: +385 42 330 385
  • E-mail: gimnazija@skola-ziger.hr
  • Ravnatelj: Maja Fatiga, prof.

Što naši roditelji kažu o nama

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…