UPISI

Kod nas ste uvijek dobrodošli.

Planirajte svoju budućnost, upišite našu školu. Ona je najbolja za vas.

Nezadovoljni ste školom u koju ste trenutno upisani? Pređite u našu školu gdje će te se moći razvijati u željenom smjeru.

Kontaktirajte nas putem e-pošte ili na telefon 042/330-385 te mobitel  098/284-948 ili 091/524-2762.

Program i način rada

Učenici mogu upisati program opće gimnazije, koji ih podjednako priprema za studij prirodoslovnih i humanističkih predmeta, te program jezične gimnazije, koji stavlja naglasak na strane jezike. Nastava nekoliko predmeta (Povijest, Geografija, Matematika, Informatika, Kemija, Biologija) je dvojezična (hrvatski - engleski). Posebna pažnja posvećuje se učenicima s dodatnim obvezama na području glazbe i sporta, te učenicima s poteškoćama.


Jezična gimnazija

Ovaj program namijenjen je prvenstveno učenicima koji imaju sklonosti za strane jezike te koji možda razmišljaju da jezike odaberu kao svoj budući poziv. Program jezične gimnazije sadrži veći broj sati učenja stranih jezika u odnosu na program opće gimnazije. U trećem i četvrtom razredu umjesto jednog od prirodoslovnih predmeta (biologija, kemija, fizika) učenici mogu birati pojačane programe stranih jezika. Napominjemo da i u ovom programu, jednako kao i u općoj gimnaziji, učenici mogu dodatno pohađati Školu stranih jezika - Žiger, bilo kao pomoć u savladavanju gradiva, bilo kao mogućnost razvoja viših jezičnih vještina. 

Nastavni plan jezične gimnazije:

Opća gimnazija

Program opće gimnazije pruža najbolji mogući temelj za kasniji studij bilo prirodoslovnog, bilo društvenog usmjerenja, s obzirom da podrazumijeva uravnotežen odnos svih općeobrazovnih nastavnih predmeta. Od drugog razreda izborna nastava je obvezni dio nastavnog plana i programa. Ovaj temeljni program nadopunjen je našim vlastitim fakultativnim predmetima: Filmska umjetnost i Govorništvo.

Gimnazija Žiger provodi program opće gimnazije s nekoliko predmeta dvojezično, radi lakšeg služenja literaturom na engleskom jeziku bilo tijekom studija, bilo kasnije u obavljanju poslova u svakodnevnom životu. Nastavni plan za 4. godine školovanja:

Javite nam se

PRIVATNA VARAŽDINSKA GIMNAZIJA s pravom javnosti

  • Adresa: Stanka Vraza 37, 42000 Varaždin
  • Tel: +385 42 330 385
  • E-mail: gimnazija@skola-ziger.hr
  • Ravnatelj: Maja Fatiga, prof.

Što naši roditelji kažu o nama

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…