UPISI

Upis u prvi razred školske godine 2018./2019. su u tijeku.

Nezadovoljni ste školom u koju ste trenutno upisani? Pređite u našu školu gdje će te se moći razvijati u željenom smjeru.

Kontaktirajte nas putem e-pošte ili na telefon 042/330-385 te mobitel  098/284-948 ili 091/524-2762.

Učenici posjetili Makedoniju

Učenice Privatne varaždinske gimnazije s pravom javnosti, Iva Duković, Sara Kirić i Leticija Krklec su zajedno sa svojom profesoricom Hrvatskoga jezika Nedom Njegač tjedan dana provele u makedonskom gradu Prilepu. Riječ je o Erasmus+ projektu Love Is For Everyone u koji su, osim Hrvatske, uključene Makedonija, Rumunjska, Cipar, Španjolska i Italija.


,,Prvi su nam dan učenici osnovne škole u Prilepu pripremili fenomenalan doček s Oliverovom pjesmom \\\'Vjeruj u ljubav\\\'. Oduševili su nas plesno-glazbenim programom u svojim narodnim nošnjama te nam pripremili tradicionalni ručak s makedonskim delicijama”, rekla je Iva.

Cilj projekta LIFE je promicanje kulturnih vrijednosti, jačanje suradnje među učenicima iz različitih država te razvijanje svijesti o socijalnoj različitosti i rodnoj ravnopravnosti. Glavna je ideja svih projektnih aktivnost širenje tolerancije.

,,Na ovom sam projektu upoznala puno novih prijatelja iz različitih zemlja. Iako smo na početku bili malo sramežljivi, do kraja tjedna postali smo puno otvoreniji i bilo nam je žao što se moramo vratiti u Hrvatsku gdje su nas čekale školske obaveze”, rekla je Sara.

Osim sudjelovanja u brojnim sportskim i kulturnim aktivnostima, učenici su pripremili prezentacije i filmove o projektnim aktivnostima u svojoj školi te ih prezentirali na zajedničkim sastancima.

,,Za put u Makedoniju pripremale smo se čak dva tjedna zato što smo morale prikupiti fotografije i informacije o svim aktivnostima u našoj školi. Imale smo malu tremu jer smo trebale prezentirati na engleskom jeziku pred učenicima i profesorima iz drugih država. Dobro smo se pripremile pa mislim da je i izlaganje bilo odlično”, rekla je Leticija.

U osnovnoj školi ,,Goche Delchev”, učenici i profesori posjetili su i nastavu Engleskog jezika, Biologije i Matematike.

,,Posebno mi se sviđa to što rade u manjim skupinama te što nastava nije temeljena na predavanju, već je ispunjena različitim aktivnostima. Učenici su izrazito znatiželjni, komunikativni i uključeni u nastavu”, rekla je profesorica Njegač.

Zemlje partneri Gimnaziju Žiger posjetili su u ožujku kada su održane brojne prezentacije, radionice te predstava na engleskom jeziku koja promiče jednakost, toleranciju, poštivanje različitosti i pravo na uspjeh. Sljedeće školske godine projektne se aktivnosti nastavljaju na Siciliji te u Rumunjskoj i Cipru.       

Debata

Koju ulogu ima društvo u ponašanju tinejdžera? Imaju li roditelji veći utjecaj u ponašanju svoje djece? Kako povećati toleranciju među tinejdžerima?

To su sve pitanjima o kojima su učenici drugog razreda raspravljali i međusobno debatirali.

Dan Europe

I ove godine obilježili smo Dan Europe koji se slavi 9. svibnja.

Učenici prvog razgreda na satu Geografije istraživali su države Europske unije, datum pristupa EU, glavni grad, broj stanovnika države, koja je po veličini u EU i koja je po redu po kvaliteti života u EU. Podatke su pronalazili na službenim stranica EU. 

Javite nam se

PRIVATNA VARAŽDINSKA GIMNAZIJA s pravom javnosti

  • Adresa: Stanka Vraza 37, 42000 Varaždin
  • Tel: +385 42 330 385
  • E-mail: gimnazija@skola-ziger.hr
  • Ravnatelj: Maja Fatiga, prof.

Što naši roditelji kažu o nama

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…